5. heinäkuuta 2014

Pikaisia pihatöitä

Kävin perjantain kunniaksi hieman aloittelemassa pihatöitä. Ostin siimaleikkuriin siimaa ja kas vain kaikki ruohot oli lyhyitä... Ainakin kuvittelin niin. Siimaleikkuri on ihan kätevä, ruoho vaan on osittain niin pitkää ja niin laajalle alueelle levittäytynyttä, että kädet väsyy ennen kun on päässyt edes lähelle marjapuskia tai kukkaistutuksia. Kukkapenkeistä ei edes tiedä mitä niissä kasvaa, vähän kaikenlaista tällä hetkellä. Viinimarjapuskat kaipaisivat kovasti myös harvennusta, mutta en tiedä onko nyt sopiva hetki katkoa oksia. Pitää ottaa siitä enemmän selvää. Nyt napsin vain täysin kuolleet oksat pois kahdesta esiin kaivetusta pensaasta. Loput neljä vaatiikin hieman enemmän siimaleikkuria löytyäkseen. Raparperien luo pääsen ehkä muutaman päivän päästä.

Työmaalla sisällä on myös edistytty. Kaikki ulkoseinät on avattu, ovat ihan hyvässä kunnossa, mutta lisäeristystä laitetaan silti. Huonekoko pienenee noin 5cm aina kahdelta reunalta. Wc:ssä ja vaatehuoneessa ei ole seiniä lähes ollenkaan ja keittiön katto on irrotettu. Työmiehemme on ahkeroinut muutaman päivän. Lisäksi torstaina kävi putkimies sulkemassa veden ja irrottamassa kaikki vesipatterit. Osa niistä päätyy takaisin seinään käsittelyn jälkeen.

Vieraiden takia en päässyt tänään touhuamaan puutarhassa ihan niin paljon kuin olisin halunnut, joten jatkoin sitten täällä mökillä. Vesi on ollut tänä kesänä tosi korkealla, vielä kesäkuun alussa samalla korkeudella kuin kevät talvella jäiden takia. Nyt rantaviivaa on metri-puoltoista enemmän, mutta koko ranta on ihan litimärkä. Kiskoin hieman turhan paljon levinnyttä ruohoa pois vesirajasta. Ihan hauskaa hommaa. Koko ranta-alueelle pitäisi ajaa suuri kuorma hiekkaa, lammen pohja on yhtä mutaa ja inhottava kävellä.

Huomenna jatkuu pihatyöt, vaikka mun heinäallergia sitä hieman haittaakin. Onneksi allergialääkkeet auttaa edes vähän. Pihalle on ilmestynyt eilen lava, jolle kaikki puutavara laitetaan. Ovat tällä hetkellä sisällä tai tallissa. Osa vanerilevyistä poltetaan sadesäällä ja kaikki sekalainen tavara viedään kaatopaikalle omassa kuormassaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti