30. kesäkuuta 2014

Sateinen sunnuntai

Viikonloppuna on taas edetty purkuprojektissa. Toisen makuuhuoneen haltex-levyt on irrotettu. Kaiken kaikkiaan siihen meni noin 3 tuntia, mutta kukaan ei jaksa tehdä koko aikaa ja meitä oli monta ihmistä. Levyjen alta paljastui jotain ilmeisesti kosteudesta johtuvaa hometta, joka pitää tarkistaa. Levyt menee vaihtoon, toivottavasti selvitään pelkästään sillä. Kohdat on hyvin pieniä alueita, kaksi ehkä noin 10cm halkaisijaltaan olevaa länttiä. Ne saattaa olla uusia tai sitten ei, styroksilevy on peittänyt kaiken alleen (tai ylleen…).

Koko sunnuntaipäivän satoi ja talolle mentäessä iltapäivällä vesi tuli ränneistä yli. Kaikkein pahiten vielä ulko-oven kohdalla. Pikaisen katsauksen jälkeen todettiin, että ränneissä on niin paljon lehtiä, että ovat tukossa. Siinä sitten vesisateessa poistettiin lehtiä hätäavuksi. Kuivemmalla kelillä pitää ihan mennä katolle ja putsata ne kunnolla. Kun lehdet saatiin pois ja vedet alas, alkoi vesi kerääntyä talon seinustan viereen eikä alamäkeen talon ohi, kuten on tarkoitettu ja vedelle piti tehdä pieni oja, joka ohjaa sen poispäin. Pihallakin löytyy yhtä jos toista tehtävää. Pihan hiekkaosuus on osittain todella mutainen ja nurmikko yrittää vallata sitä. Myös polut ja kukkapensaat ovat saaneet paljon rikkaruohokavereita. Alapihalla on kaksi punaviinimarjapensasta ja 4 mustaviinimarjapensasta. Punaisia viinimarjoja tulee paljon, mutta mustat marjapensaat ovat lähinnä koiranputkien ja muiden ruohojen vallassa. Pensaiden takana pitkässä ruohikossa löytyy raparperiä ja muutama vadelmapensaan oksa. Vadelma ei mahdu kasvattamaan pensasta, joten oksia löytyy yksittäin sieltä täältä. Ulkona on paljon tehtävää, heinää leikattavaksi vaikka kuinka, kukkapensaissa kasvavia pajuja ja muita sinne kuulumatonta ja muutama katkottava puun alkukin. Omenapuut ja marjapensaat kaipaa pikaista siistimistä. Siitä riittää ensi kesälle tehtävää. Suunnitelmissa on myös rakentaa rinteeseen talon reunustalle terassi tulevaisuudessa.

Poltettiin ulkona sateessa jo osa poltettavien kasasta. Haja-asutusalueiden iloja. Vältytään viemästä kaikkea roskaa kaatopaikalle, sinne kuitenkin on vietävää muutenkin. Naapurikin tuli moikkaamaan samaan aikaan. Meidän naapurissa on tosiaan pieni hevostila, joiden hevoset laiduntavat meidän vuokrapellolla. Naapurin hevonen (tai poni) on siinä tallissa, melkein omalla takapihalla! Kätevää.

Takaisin sisälle. Päästiin kurkkaamaan naapurin puolelle. He ovat poistaneet vaatekomeron kokonaan ja suurentaneet kylpyhuoneen tuplakokoiseksi. Ihan kiva ratkaisu, mutta haluan säilyttää vaatekomeron edes osittain. Ja kylpyhuoneesta tulee ihan sopivan kokoinen meidänkin ratkaisulla. Jännittää kyllä, kun kylppärin purkutyöt aloitetaan ensi viikolla ja kalusteet ja laatat puuttuu. Pakko alkaa tosissaan suunnittelemaan.

Huomenna suunnataan vielä hetkeksi talolle ennen kotiin päin suuntaamista. H:n mökiltä menee noin 20 minuuttia, joten tässä on hyvä yöpyä. Lisää styroksin irrotusta katosta ja tavaran siirtelyä välitilasta varaston puolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti