28. kesäkuuta 2014

Jokohan nyt onnistuisi?

Meillä remonttiin joutuu koko talo, joten on sanomattakin selvää, että joku ammattilainen tarvitaan meitä auttelemaan (tai me autellaan...). Kevään ja tämän alkukesän aikana ollaan oltu yhteydessä eri henkilöihin, kaikki "tutun tuttuja" vaikkakin ammattilaisia. Kolme on nyt käynyt katsomassa asuntoa ja ensimmäiset kaksi hylännyt projektin. Ei kuulemma riitä aika. Tällä viikolla löytyi vihdoin yksi timpuri, joka projektia suostuu työstämään. Suunniteltiin mitä tehdään ja mistä ja milloin hän aloittaa. Toivottavasti ei tule toisiin ajatuksiin muutaman viikon aikana.

Ensimmäiseksi kohteeksi valittiin wc:n laajennus ja ulkoseinien eristeiden tarkastaminen (ja mitä luultavammin lisääminen). Suunniteltiin, että katolle asennetaan huippuimuri, jotta ilma vaihtuisi asunnossa paremmin. Lisäeristeiden (seinät ja katto) ja huippuimurin takia seiniin pitää laittaa korvausilmaventtiilit. Minä ensimmäisenä mietin vain liesituulettimen vaihtamista. Toivottavasti löytyy samanlainen myös huippuimuriin kytkettävänä mallina!

Timpurin muita kohteita on ainakin keittiön seinän kaataminen ja tukeminen. Se on kuin onkin kantava seinä. Asuntoon vedetään myös uudet vesiputket katossa, kun vanhoja tukkeutuneita putkia on ohiteltu sieltä täältä - eikä mitenkään kauniisti. Liitytään kunnalliseen veteen, kun se tulee piakkoin mahdolliseksi. Onhan se hyvä olla varalla, vaikka omaa kaivoa käytetäänkin. Toiveena olisi myös maalämpö tulevaisuudessa. Sovittiin, että keksitään lisää kohteita vauhdissa aina kun jotain uutta ilmaantuu.

Viikonlopun aikana saan toivottavasti hieman jatkettua katon haltex-levyjen irrottamista. Millä lie superliimalla laitettu, mutta kovaa ovat kiinni. 10x10cm palat ei paljon lohduta, jos irrotettavana on kolmen huoneen verran. Plus eteinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti