22. kesäkuuta 2014

Keittiön suunnittelua

Olemme käyneet kesäkuun aikana kahdessa eri keittiöliikkeessä. Kevään ajan sain pähkäillä ja pyöritellä erilaisia keittiöideoita. Piirsin erilaisia pohjapiirrustuksia muutamallakin eri ohjelmalla ja kävimme muun muassa Ikeassa katselemassa keittiöitä. Keittiösuunnittelijalle asti olemme päässeet tähän mennessä Keittiömaailmaan ja Kalustetukkuun. Kummaltakin löytyy suunnittelijat Tammistosta, mutta Kalustetukussa olemme käyneet Hämeenlinnassa. Olemme suunnitelleet keittiön myös Gigantin Epoq-keittiösuunnittelijan kanssa.

Gigantin tarjousta odotellaan vielä, mutta kahdesta muusta olemme ne saaneet. Keittiön pinta-alaa on alun perin 14m2, mutta seinän kaatamisen takia tilaa on käytännössä hieman enemmän. Rikkonainen tila tuo oman mausteensa. Keittiössä oli alun perin "reikiä" joka seinällä; kolmella seinällä ovi/oviaukko ja yhdellä ikkuna. Nyt yksi noista oviaukoista (eteisen ja keittiön välinen) on suljettu, joten ehjää seinää on puolitoista metriä lisää.


Kumpikin suunnitelma on lähes identtinen. Keittiö tulee L-muotoisesti ikkunaseinälle ja pidemmälle keittiön seinälle. Toisessa suunnitelmassa on myös saareke olohuoneen ja keittiön välille oikeaan reunaan. Saarekkeellisessa suunnitelmassa olemme suunnitelleet saarekkeen korvaavan ruokapöydän. Sen alla on kaapistot, mutta pöytälevy ylittyy kolmelta reunalta. 

Keittiön väritys on sama kummassakin, alaovet harmaat puusyykuvioiset ja yläovet valkoiset. Tasot ovat musta-harmaata laminaattia, saarekkeessa valkoinen laminaatti. Keittiön muotoa sanelee jääkaapin ja pakastimen (meille tulee side-by-side vesiliitännällä) ainoa järkevä sijoituspaikka ja putket. 

Gigantin tarjous on ihan omanlaisensa, mutta se ei vakuuttanut meitä edes suunnitteluvaiheessa, joten odotamme vain kodinkonetarjousta. Myös jo tulleiden tarjousten mukana tuli kodinkonetarjoukset. Tähän mennessä paras on saatu Expertiltä, jossa kaikki kodinkoneet ovat Samsungin. 

Vielä pohditaan pitäisikö keittiösuunnitelmia hakea vielä muualtakin. Se on vain kamalan aikaa vievää hommaa. Kodinkoneistakaan ei olla päästy varmuuteen merkistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti