21. kesäkuuta 2014

Tähän mennessä tapahtunutta

Tammikuu - Toukokuu

Asunto jäi joulukuussa perikunnalle, eli käytännössä H:lle, joka on ainoa lapsi. Aloitimme vuoden alussa miettimään mitä teemme asunnolle. H:n kotitalo on hienolla tontilla ja talossa on paljon potentiaalia. Asunnon myyminen tai vuokraaminen olisi kovin vaikeaa ilman remonttia. Aikamme mietittyä päätimme itse remontoida ja muuttaa asuntoon. Kevään aikana kävimme tavarat läpi, paljon on varastoitu, mutta vielä enemmän hävitetty. 

Kesäkuu

Kesäkuun alussa aloitimme viimein isompien huonekalujen purkamisen ja hävittämisen. Säästettävät huonekalut siirrettiin varastoon ja joitakin tavaroita lahjoiteltiin eri tahoille. Tarkoituksena saada asunto tyhjäksi. Myös remonttia on aloiteltu ja se on hyvässä alussa.

Olen ottanut asunnolta kuvia silloin tällöin eri työvaiheista, mutta näyttää siltä, että puhelimen muisti on tuhonnut kuvat. Jouduin palauttamaan luurin jo kertaalleen tehdasasetuksiin. Se vetelee ihan viimeisiään. Anyway, yritän saada tännekin muutamia kuvia, joita muut ovat ottaneet.

Asunnon pohjapiirrustus ja yhteiset välitilat. Pohjapiirrustuksen mitat ei luonnollisesti pidä paikkaansa, siitä omat merkinnät. Jopa ovet ovat eri kokoiset :D

Asunnon "purkamisosio" on meidän osalta kohta ohi. Olemme poistaneet kaikki tapetit, keittiön kaapit, ovet ja osa karmeista ja olohuoneen pehmeät haltex-levyt seiniltä. Olohuoneen ja keittiön välisen seinän levyt on irroitettu ja se seisoo vain tukirakenteillaan. On vielä epäselvää onko seinä kantava vai ei, piirrustuksiin ei ole merkitty kantavia seiniä. Keittiössä hella odottaa kuljetusta mökille ja tiskipöytä irrotusta. Meidän tehtävänä on ainakin vielä irrottaa katosta haltexit, joita on kaikkialla muualla paitsi keittiössä ja keittiön kattolevyt sekä makuuhuoneissa olevat verholaudat ikkunoiden yläpuolelta.

Lopusta hajottamisesta suunnitellaan timpurin kanssa, irrotamme luultavasti myös wc:n kaakelit itse.

Seuraavalla kerralla kirjoittelenkin keittiösuunnittelun etenemisestä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti